Loupežníci u bran. Zbystřete!

11.09.2012 13:34

V posledních týdnech se v Krči v oblasti mezi Jižní spojkou a Antala Staška rozmohly krádeže všeho druhu. Jen za poslední měsíc byly vykradeny dva rodinné domy v ulici Nad pískovnou a v Rosečské. Navíc se kromě "běžného úklidu", kdy z domů mizí oplechování a svody a ze zahrad a sklepů vše co má hodnotu,  nově  začala ze zahrad ztrácet i zelenina a ovoce. Oblíbená doba na lustraci nemovitostí resp.na nákup zeleniny bývá doba mezi 2 až 4 hodinou ranní, ale vyjimkou nejsou ani dopoledne pracovních dnů. 

Podle policistů v oblasti operuje několik skupin a je možné, že alespoň jedna z nich je pojízdná tj.má k dispozici auto a nakradené věci odváží ve velkém. Zbývající zřejmě tvoří obyvatelé lesů a polí, případně areálu bývalého Interlovu u Kunratického lesa. Tam může dojít -podle zpráv z médií z minulého týdne - ke vzniku největší pražské "ubytovny" lidí bez střechy nad hlavou.To potěší nejen obyvatele Krče a Spořilova, ale i cestující čekající na Kačerově a u Thomayerovy nemocnice. 

Je naprosto nutné začít hlídat vše co máte na zahradách a sklepích, projít zabezpečení domů (dveře,okna) a v případě že návštěvníka/ky zahlédnete, nehrát si na Ramby, ale co nejrychleji zavolat 158 nebo 156. Městskou policii (156) je dobré zavolat i v případě, že najdete táborníky z Interlovu jak u rybníků opékají na ohni labutě (teď už tam stejně žádné nezbyly) nebo když uvidíte na ulici bloumat dobře oblečeného člověka s mimořádným zájmem o zaparkovaná auta či o to, kdo má otevřená okna, nebo kde se svítí a kde ne. Policisté by měli přijet obratem a minimálně bude jasné kdo to je a proč tam je.

Máte-li psa, použijte jej. Mate-li děti, varujte je. Máte-li špatné zámky, kupte lepší. Domluvte se se sousedy a hlídejte své domy a byty navzájem. Profiky nezastavíte, ale zfetované houmlesy to může odradit.